Dcrab appleobrý den a pěkný den

mnozí z Vás asi vůbec nevědí, co vlastně ta Bachova květová terapie je. No to ale vůbec nevadí, protože tady na mém blogu se o ní postupně vše dozvíte.

Proč vlastně Bachova květová terapie? Proč jsem se zamilovala právě do ní? Stalo se to asi před jedenácti lety. Cítila jsem se v té době velmi špatně, dalo by se spíš říct, že naprosto příšerně, dokonce jsem skončila v ordinaci u psychiatra, který hned po prvním sezení konstatoval, že trpím silnou depresí a předepsal mi antidepresiva. Odcházela jsem z ordinace s pocitem, že je začnu užívat, protože se mi už špatně fungovalo v běžném životě, a zároveň i s přáním, abych co nejdříve našla cestu, jak se cítit lépe i bez nich.

 

No a pak se to stalo. Jak já říkám, Vesmír mě vyslyšel. Pozvala mě k sobě na návštěvu domů jedna má známá a u ní jsem ty přenádherné lahvičky s Bachovými květovými esencemi poprvé uviděla. Ukázala mi celou sadu lahviček esencí v dřevěném kufříku a řekla mi, ať si pocitově nějaké lahvičky vyberu a připravila mi z nich domů směs k užívání na vyzkoušení. Bachovky se mi zalíbily na první pohled.  Půjčila jsem si od ní ještě domů knihu”Bachova květová terapie – teorie a praxe“, od paní Mechthild Scheffer,  zakladatelky Institutu Bachovy květové terapie v Německu, a dala se do čtení. Bachovky mě dostaly. Zatoužila jsem po tom, abych mohla začít jejich účinek sama na sobě pravidelně zkoušet. Měla jsem pocit, že mě pomohou v tom, abych se cítila dobře i bez užívání léků. Bachovy květové esence totiž dokáží transformovat negativní emoce na pozitivní.

bachovky II_david_smallVzalo to poměrně rychlý spád. Nastudovala jsem další literaturu, absolvovala kurzy o Bachově květové terapii pod vedením homeopatky a registrovaného praktika Centra Dr. Edwarda Bacha v Anglii paní Tessy Jordan a zakoupila si celý set Bachových esencí. Léky jsem na vlastní žádost pozvolným snižováním dávek postupně zcela vysadila a míchala si směsi Bachových esencí a užívala je. Ta tíživá deprese nakonec zcela ustoupila a už se nevracela. K užívání léků jsem se od té doby již nevrátila.

Nakonec mě má láska k bachovkám dovedla až k tomu, že jsem si založila vlastní poradnu Bachovy květové terapie.

V příštím článku se můžete těšit na další povídání o Bachově květové terapii, které pro Vás chystám.

Přeji příjemné dny a hodně radostných okamžiků

Klára Heytmánková

www.radost-inspirace.com

Pin It on Pinterest