0001

Frýdlant – Město Frýdlant pořádá od 15. června 2013 do 30. června 2015 veřejnou sbírku, jejímž účelem je shromáždit prostředky na pořízení nebo případné dofinancování kompenzačních a rehabilitačních pomůcek pro osoby se zdravotním postižením z obcí Frýdlantského výběžku, které patří do působnosti ORP Frýdlant. Jde o ty pomůcky (hlavně vozíky nebo speciální matrace), které nelze pořídit z veřejného zdravotního pojištění nebo z příspěvku na zvláštní pomůcky, který je vyplácen prostřednictvím úřadu práce.

„Na myšlenku veřejné sbírky nás přivedla paní Petra Horká, která požádala o příspěvek na pořízení elektrického vozíku pro svého syna Jaroslava postiženého dětskou mozkovou obrnou. Hned nám bylo jasné, že podobnou pomoc by uvítali i jiní zdravotně postižení,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

„Na sbírkovém účtu Města Frýdlant se výše finanční částky v dubnu 2014 ustálila na 65.908 Kč a vlastně celý rok se nezvýšila ani o korunu. Věříme však, že po připomenutí této akce peníze ještě přibydou,“ s nadějí konstatuje Hana Němcová, vedoucí odboru finančního.

Dárci mohou až do konce června 2015 přispět pouze jedním způsobem – odesláním finanční částky na účet: 2602533399/0800. O průběhu sbírky informujeme na www.mesto-frydlant.cz ve článku Veřejná sbírka pomůže osobám se zdravotním postižením

Všem zájemcům o tuto veřejnou sbírku děkujeme!

Ilustrační foto: aš
Frýdlant 23/03/2015

Zdroj: Město Frýdlant

 

Pin It on Pinterest