dandelion-1443497-mNa jaře se všeobecně doporučuje vrhnout se na očistu těla. Jak jsem vypozorovala, každý si hledá ty způsoby, které jemu osobně vyhovují a sednou, a je to tak v pořádku. Jsem toho názoru, že to, co prospívá jednomu člověku, nemusí prospívat druhému. Je dobré řídit se svými pocity a svou intuicí a zaměřit se v našich životech na to, co je s námi v souladu, co rezonuje s naším vlastním srdcem, a máme z toho dobrý pocit. Poslouchejme své pocity! Jsou dobrým indikátorem toho, kudy se na své cestě životem dát.

Já jsem si v těchto jarních dnech oblíbila dvě byliny, které najdu na své zahradě, a mám je tak k dispozici každý den. Jsou to pampeliška a kopřiva, naše dvě zázračné léčivky.

Ráno si natrhám hrst mladých lístků pampelišky, strčím je do pusy, rozžvýkám je a sním je. Jsou trochu nahořklé, ale vůbec mi ti nevadí. Pampeliška zahání jarní únavu a dodá tělu potřebné vitamíny. Zkušená bylinářka paní Aurélia Dugasová doporučuje ve své knize “Babiččiny bylinky” pro posílení organizmu sníst hrst pampeliškových listů každý den po dobu 6 týdnů. Pampeliška povzbuzuje činnost jater, žlučníku, ledvin a střev, přispívá k tvorbě červených krvinek a nové krve a krev přitom i čistí.

jaggy-nettle-128586-m

Kopřiva také výborně čistí krev, díky vysokému obsahu železa podporuje krvetvorbu a zlepšuje krevní oběh. Je to jedna z našich  nejlepších léčivých rostlin, a přitom ji mnozí vůbec nemají rádi. Já jsem vděčná, že ji na zahradě mám. Obsahuje celou řadu minerálních látek – draslík, vápník, železo, sodík, chlor, mangan, síru, dále tříslovinu a kyselinu mravenčí. Byly u ní zjištěny protirakovinné účinky. Každé ráno si teď spolu s pampeliškovými listy natrhám i hrst mladých kopřivových výhonků a zaliji je 0,75 l vroucí vody a nechám 15 minut louhovat. Výluh pak popíjím během dne.

 

10_planá jabloň_crab apple_free_smallJak již víte, mým velkým koníčkem jsou Bachovy květové esence. Mezi nimi se najde také jedna, která má úžasné čistící schopnosti. Je to esence CRAB APPLE – planá jabloň. Esence plané jabloně čistí na fyzické i duševní rovině, je výborná na celkovou pročišťovací kúru. Zároveň je skvělou esencí pro ženy, které příliš dbají na pořádek ve svých domácnostech a příliš se stresují, když jejich domov právě nezáří čistotou. Esence umí nastolit rovnováhu ve smyslu pro vnímání čistoty a mnohým ženám uleví od napětí a naučí je v klidu přijímat domácnost i sem tam neuklizenou. Výborně se hodí i pro ženy, které nejsou spokojené se svým zevnějškem a se sebou samými. Esence probudí v ženách schopnost mít se rády takové, jaké jsou, a nesrovnávat se s druhými.

 

Více se o Bachově květové terapii dozvíte na mých webových stránkách zde.

kvet-zivota-bily

Po zadání Vašeho emailu na mých webových stránkách zde, získáte ZDARMA eBook “Bachovy květové esence a éterické oleje”, ve kterém se dozvíte, které éterické oleje působí stejně jako jednotlivé Bachovy květové esence. Díky těmto informacím si pouze za pomocí aromalampy a Vámi vybraného éterického oleje budete moct zlepšovat náladu během dne.

ikona FB

Pokud se chcete dozvídat další zajímavé informace z oblasti Bachovy květové terapie, přidejte si do “oblíbených” facebookové stránky mé poradny, které najdete zde.

 

Přeji Vám dny plné radostných okamžiků 🙂

Klára Heytmánková

Pin It on Pinterest