Velvyslankyne_Maria-Pia_Kothbauer_druha_zprava_s_vyherkynemi_Evou_Richterou_Zuzanou_Strynclovou_a_peVelkého úspěchu dosáhly počátkem června studentky 2. ročníku Střední zdravotnické školy a Vyšší odborná školy zdravotnické  v Liberci.

Zuzana Štrynclová a Eva Richterová obsadily skvělé 3. místo v  celoroční soutěži s časopisem Freundschaft, která  je zaměřena na podporu  výuky němčiny na českých středních školách.

„V soutěži prokazovali účastníci znalosti z nejrůznějších oblastí, například geografie, historie, politice, kultuře a jiných v německém jazyce,“ popsala ředitelka školy Jana Urbanová s tím, že ceny osobně předávala Její Jasnost Maria-Pia Kothbauerová, lichtenštejnská princezna, působící ve Vídni jako velvyslankyně pro ČR.

Vrcholem bylo podle ní samozřejmě setkání s velvyslankyní, která celou soutěž zaštiťovala.

Všichni zúčastnění měli i příležitost si s lichtenštejnskou princeznou, která celou soutěž zaštiťovala,  pohovořit a diskutovat.

„Všichni se již těšíme  na příští ročník soutěže s časopisem Freundschaft, který motivuje žáky a rozšiřuje výuku německého jazyka,“ doplnila ředitelka.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest