dobýváníSdružení Curia Vitkov Vás zve na již XVII. ročník

Dobývání Curie Vitkov!

Vrchol sezóny na Curii Vitkov proběhne ve dnech 25.-26. července 2015

Jak už asi mnozí víte, rozhodli jsme se pořádat velkou scénickou bitvu s širší datací jen jednou za 3 roky. Mezitím se budete moci těšit na akce jiného formátu – letos tedy poprvé trochu jinak!

Pojďte s námi do 12. století – navštívit obyvatele velmožského dvorce, podívat se jak žili, bydleli, bavili se, pracovali, cestovali ale samozřejmě také – jak bojovali!

Co Vás tedy letos čeká? Tradiční lučištnický turnaj, raně středověká řemesla, výcvik vojáků, ukázky koní a jezdectva, turnaj, komentované prohlídky dvorce a nově i něco, čeho se budou moci s nadšením zůčastnit i Vaše děti – Dětská bitva!

Vrcholem každého dne pak samozřejmě bude samotné Dobývání – letos ve formě živých komentovaných ukázek dobývání pevnosti i polních střetů v podání vybraných šermířských spolků a sdružení. Budete moci poznat dobové válečnictví, těžkooděné rytíře, lehkooděnce, střelce z luků a kuší ale také těžké obléhací stroje.

Budete-li programem znavení, žízniví a hladoví – bude pro Vás před hradbami připravena ulička plná různých druhů občerstvení a laskomin.

Akce bude probíhat i za deštivého počasí! Deštníky a pláštěnky s sebou!

Více informací najdte zde.

Zdroj: Curia Vítkov

Pin It on Pinterest