parkování ilustračníMěsto Frýdlant zahajuje informační kampaň týkající se správného zastavování a stání na pozemních komunikacích, ale i ostatních pozemcích. Zejména se jedná o parkování v centru města, na sídlištích a u školských zařízeních. Radnice byla kvůli nedostatku parkovacích stání v těchto místech až donedávna benevolentní a městská policie i státní policie parkování na komunikacích i s nedodržením vzdálenosti 6 metrů (3 metry pro každý směr jízdy) tolerovala.To se teď změní.

V posledních letech město dokončilo stavby několika odstavných ploch pro osobní automobily (Bezručova, Družstevní, Příčná, Sídlištní, Kaplického aj.) a tím se dopravní situace změnila. I v centru v pěší zóně je vodorovným dopravním značením umožněno stát více automobilům. K dispozici budou do konce roku i další stání v ulicích U Nemocnice a Husova a další budou následovat v příštím roce.

V následujících týdnech proto budou strážníci městské policie v rámci své pravidelné činnosti monitorovat parkování vozidel ve městě, především ve zmíněných lokalitách a informovat občany o tom, na kterých místech je parkování možné, a na kterých nikoliv. Město Frýdlant bude pokračovat v kampani a další osvětě pro zlepšení provozu na pozemních komunikacích.

Pokud i nadále budou řidiči porušovat zákazy stání, vodorovné dopravní značení i obecné předpisy zákona o silničním provozu, hrozí jim v budoucnu pokuta.

Pro osvěžení znalostí z autoškoly přikládáme v pdf informace BESIPu o zásadách bezpečné jízdy – zastavování a stání, které přesně definují obecná pravidla o tom, kde lze zastavit a stát, a kde to není radno ani zkoušet pod pokutou či hrozbou odtažení vozidla. Přikládáme též plánek jednoho z prostorů, kde bude mít městská policie zvýšený dohled nad chováním řidičů.

parkování mapa

Město Frýdlant nechce své občany zbytečně strašit a postihovat, ale vzhledem k velkému nárůstu počtu osobních automobilů za poslední léta a provozu vůbec, je potřeba abychom se tu vzájemně tolerovali a nedocházelo na komunikacích k zbytečným zácpám a nehodám.

Jan Mráz
majetkosprávní odbor
Městský úřad Frýdlant

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest