jednání pivovarNa vzájemné propagaci v nadcházející turistické sezóně se v úterý 8. března 2016 dohodli na radnici zástupci města Frýdlant se Zámeckým pivovarem Frýdlant. Pivovar se dočkal znovuotevření v roce 2014 a od té doby je vyhledávaným turistickým cílem, což zvyšuje povědomí o celém městě a výběžku.

Zámecký pivovar Frýdlant na sebe upozorňuje nejen přílivem turistů, ale také úspěchy. Nedávno získal na prestižní Pivní pečeti 2016 dvě zlaté a jednu stříbrnou pečeť. Podařilo se mu také uspět na soutěži o nejlepší turistickou atraktivitu, kterou vyhlašuje agentura CzechTourism. Bodoval v kategorii Fénix: znovuzrozený projekt a soutěž vyhrál i jako absolutní vítěz v hlasování veřejnosti. „O pivovaru ve Frýdlantě se začíná vědět po celé republice, a proto jsme moc rádi, že s námi chce začít pracovat na společné propagaci. Oběma stranám to může jen přinést,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer. „Společná propagace má určitě velký smysl. Protože pivovar je zasazený do historického prostředí, ze kterého ho nelze vytrhnout. Proto je logické, že se budou všechny pamětihodnosti a zajímavosti města propagovat najednou. Tak, aby to dávalo smysl i turistům a podalo jim to ucelenou informaci o historii i současnosti Frýdlantu,“ vysvětluje majitel Zámeckého pivovaru Frýdlant Marek Vávra, který stojí za projektem jeho obnovy.

Pivovar už dnes slouží jako přirozené informační centrum, do budoucna by se tato role měla ještě rozšířit. Také město oblíbený výletní cíl turistů propaguje, naposledy například na jednom z největších veletrhů cestovního ruchu u nás, veletrhu Holiday World v Praze.

Součástí společné propagace budou během hlavní turistické sezóny nejen společné propagační materiály a propojené weby, ale i jedna novinka, kterou jistě turisté ocení. „Pivovar se stane dalším objektem, který bude zařazen do systému zvýhodněného vstupného města. V současné době tento systém nabízí vstup do čtyř objektů města za cenu tří. Nově může zvýhodněná vstupenka zvát i do pivovaru za nižší vstupné,“ říká Dan Ramzer. Pivovar až doposud turisty a návštěvníky provázel po areálu zdarma. „Loni jich ale prohlídku absolvovalo na dva a půl tisíce, což už se nedalo při běžné práci zvládat. Letos proto najmeme průvodce, kteří se budou turistům věnovat sami. A to je důvod, proč budou nově prohlídky zpoplatněné. Cena ale není nikterak vysoká, počítáme, že půjde o padesátikorunu za dospělou osobu,“ doplňuje Marek Vávra.

Město Frýdlant s pivovarem chystá i další užší spolupráci. Cíl je z pohledu města i pivovaru stejný. Zajistit návštěvníkům co nejlepší a největší servis a nabídnout jim co nejvíce zajímavých aktivit pro smysluplné a zajímavé trávení volného času ve Frýdlantu a v jeho okolí.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest