JABLONEC NAD NISOU – Včera v noci na základě oznámení všímavého občana se policejnímu služebnímu psovi podařilo v lese nalézt zraněného seniora, který tam při procházce upadl.

Ilustrační fotoIlustrační foto

Včera v noci patnáct minut před jednou hodinou policisté na lince 158 přijali oznámení od muže, který bydlí v panelovém domě v ulici Vítězslava Nezvala v Jablonci nad Nisou a v té době slyšel z protilehlého lesa opakované volání o pomoc. Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku a psovoda se služebním psem. Oznamovatel policistům uvedl, že volání o pomoc slyšel nejméně dvakrát, ale vzhledem k tomu, že se toto volání rozléhalo, nedokázal určit přesnější místo, odkud přicházelo. Na základě vyhodnocení situace se psovod rozhodl použít k prohledání lesního porostu Po Kynastem svého služebního psa Qaina, který krátce před půl druhou hodinou nalezl zraněného téměř devadesátiletého muže. Senior mě měl zraněnou nohu, silně krvácející ránu na hlavě a jevil známky poúrazového šoku. Vzhledem k jeho zranění policisté ihned na místo přivolali Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje a zdravotníci si jej převzali do své péče. Senior policistům uvedl, že byl na procházce, při které sám upadl z přilehlé kamenné zídky.

V tomto případě bylo opravdu velké štěstí, že seniora volajícího o pomoc uslyšel jeden z obyvatelů nedalekého panelového domu a okamžitě volal na linku tísňového volání. Je velmi pravděpodobné, že muž, kterému nebylo lhostejné to, že někdo neznámý z přesně nezjištěného místa zřejmě potřebuje pomoc, tím následně včas nalezenému seniorovi zachránil život. Samozřejmě, že v souvislosti s tím musíme i vyzdvihnout vyhodnocení aktuální situace na místě policejním psovodem, který neváhal a ihned se svým čtyřnohým parťákem lesní porost, odkud se volání několik minut před jejich příjezdem ozývalo, začali prohledávat.

Velký dík při záchraně zraněného seniora v tuto chvíli tedy patří jak muži, který na linku 158 policistům zavolal, tak i služebnímu psovi jménem Qain, který zraněného seniora na okraji lesa včas nalezl.

Pin It on Pinterest