Jaké kroužky a volnočasové aktivity se na Frýdlantsku nabízejí nejen dětem, ale i dospělým, lze nově zjistit na jednom místě, novém webu www.Free-Time.cz. Ve spolupráci s Městem Frýdlant online databázi a webové stránky vytvořili manželé Winklerovi z Frýdlantu. Služba se rozbíhá symbolicky před začátkem školního roku, kdy je poptávka rodičů po rozličných volnočasových aktivitách pro děti největší.

děti jizerky

Ilustrační foto/archiv

„Na Frýdlantsku je řada věcí, které lze ve volném čase dělat. Od fotbalu, přes hokej, tenis, keramiku, včelařství, lezení na stěně nebo pilates, zumbu či street-dance. Nabízejí se třeba i kroužky focení. Jenže zatím chybělo místo, kde bylo možné najít vše na jednom místě. To se snažíme změnit,“ říká Lucie Winklerová z Frýdlantu. Společně s manželem Janem proto vytvořila aplikaci, kde je už dnes možné najít řadu volnočasových aktivit na jednom místě na adrese www.Free-Time.cz. Hledání na stránkách je přitom jednoduché. „Návštěvníci Free-Time mohou zadat například jen věk dítěte nebo svůj věk či oblast zájmu (sport, keramika, hokej apod.) a aplikace jim ukáže vhodné výsledky i s rozvrhem. Není nutné obíhat jednotlivé nástěnky, webové stránky organizací nebo čekat, až vrabci na střeše zacvrlikají, co je nového,“ vysvětluje Lucie Winklerová.

Už v této chvíli zobrazuje aplikace Free-Time řadu kroužků a aktivit na Frýdlantsku, její autorka ale ví, že nabídka je ještě širší. „Chceme proto požádat všechny poskytovatele pravidelných volnočasových aktivit, kteří svůj kroužek na stránkách nenajdou, aby se na nás buď přímo obrátili na mail luciefreetime@gmail.com , nebo aby informace o kroužku na web vložili sami. Aplikace to s jistou mírou kontroly umožňuje a vyplňování přitom není zdlouhavé ani těžké. Stačí jen zadat stručnou informaci o kroužku, kontakt, čas a místo jeho konání a odkaz na vlastní webové stránky,“ říká Lucie Winklerová. Upozorňuje na to, že vzhledem k blížícímu se začátku školního roku bude pro poskytovatele volnočasových aktivit zejména pro děti výhodné, aby svůj kroužek přidali do systému co nejdříve. „Těším se, že se databázi podaří co nejdříve zaplnit a lidé na Frýdlantsku budou moci konečně na jednom místě najít vše, co region místním obyvatelům nabízí. A že toho není málo,“ doplňuje autorka aplikace.

Starosta Frýdlantu Dan Ramzer je novinkou nadšen. „Vznik této databáze vítám i proto, že mám sám dvě školní děti. Hledat pro ně ten nejvhodnější kroužek teď bude snazší, protože nebudeme muset

projíždět řadu různých webů. Líbí se mi také, že se nesoustředí jen na samotný Frýdlant, ale na celé Frýdlantsko. Protože rodiče jsou ochotni dítě za zajímavým kroužkem vozit,“ říká.

Aplikace vznikla ve spolupráci s městem Frýdlant a na základě konzultací s nejrůznějšími organizátory volnočasových aktivit. Využít ji lze i na chytrém telefonu a novinky je možné sledovat také na FB stránce Free–Time na Frýdlantsku. Do aplikace bude brzy možné vstupovat i přímo z webu Města Frýdlant či dalších obcí regionu.

Pin It on Pinterest