Až do středečního večera zůstane uzavřen železniční přejezd v Žitavské ulici ve Frýdlantě, který leží na silnici I/13. Otevřít se přitom měl dopravě už dnes. Důvodem jeho delšího uzavření jsou nezbytné technologické přestávky.

Práce na  zpevění mostu v ulici Dětřichovská, autor: MěÚ Frýdlant

Práce na zpevění mostu v ulici Dětřichovská, autor: MěÚ Frýdlant

„Dodavatel stavby nám prodloužení uzavírky oznámil dnes před osmou hodinou ráno. Důvodem jsou nutné technologické přestávky. Konkrétně jde o to, že Ředitelství silnic a dálnic nepovolilo dodavateli stavby vyasfaltovat přejezd v jeden den. Dopravě se tedy otevře až ve středu 2. listopadu 2016, nejspíše ve večerních hodinách,“ uvedl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Řidiči tudíž musejí dál využívat objízdné trasy přes Větrov a Hág, v platnosti také dále zůstává zákaz vjezdu do města pro nákladní automobily nad 12 tun (více si můžete přečíst zde: http://www.mesto-frydlant.cz/cs/obcan/archiv/archiv-2016/zeleznicni-prejezd-v-zitavske-ulici-bude-do-pondeli-uzavren.html)

Železniční přejezd je na příjezdu do Frýdlantu ve směru od Liberce v Žitavské ulici uzavřen od pondělí 24. října 2016. „Ve spolupráci se státní a městskou policií se daří hlídat zákaz vjezdu kamionů a automobilů nad 12 tun. Problémy se ale přeci jen objevily, i když paradoxně ne s kamiony. Neukáznění řidiči vjíždějí do zákazu vjezdu ve Vrchlického ulici a snaží se jí projet v protisměru. Nejde přitom o ojedinělé případy a velmi často jde o cizince. I proto se policie na toto místo hodně zaměřuje,“ doplnil starosta města.

Pin It on Pinterest