VykřičníkPřed náledím varují také na území Libereckého kraje meteorologové. Klouzat by silnice mohly od středeční půlnoci do čtvrtka 10. listopadu 2016 do 10.00 hodin. 

V noci na čtvrtek (10. 11.) a ve čtvrtek během dne bude přecházet přes ČR k východu okluzní fronta. Přechod okluzní fronty se projeví občasným sněžením. Sněžit začne nejprve na západě Čech kolem dnešní (středa 9. 11.) 21. hodiny. Během platnosti výstrahy se sněhové srážky rozšíří na většinu území Čech, Vysočiny a západní poloviny Jihomoravského kraje. Vzhledem k tomu, že se teploty vzduchu i zemského povrchu budou pohybovat většinou slabě pod 0 °C, nebo kolem 0 °C, je pravděpodobné, že v místech se sněžením se bude tvořit sněhová pokrývka a to místy i v nižších polohách. Meteorologové předpokládají, že nejvíce sněhu napadne na Šumavě (do 10 cm), jinde na západě Čech do 5 cm, na ostatním území se výška sněhové pokrývky bude pohybovat kolem 1 cm sněhu.

Protože sníh bude v nižších a středních polohách místy přechodně tát, mohou se tak vytvářet zmrazky nebo náledí.

Náledí se může vytvářet i v noci na pátek a sobotu.

Doporučení ke zmírnění následků jevů:
– Lokálně se bude vytvářet náledí nebo zmrazky. Vozovky a chodníky budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest