advent_23Stovky lidí přilákal v neděli 27. listopadu 2016 Frýdlantský advent, který kromě samotného rozsvícení vánočního stromu nabídl i jarmark, adventní dílny, strašidelné čerty i něžné anděly a také kulturní program.

Frýdlantský advent aneb rozsvícení vánočního stromu s Českým rozhlasem Liberec si mohli lidé užít v prostorách radnice, na náměstí T. G. Masaryka a také v městském muzeu Špitálek. Na své si přišli všichni. Děti bavila řada dílen, dospělí si nakoupili vánoční zboží na jarmarku a občerstvit se mohli jak na náměstí, tak ve Špitálku, kde se opět pekly oblíbené lahodné placky. Také program bavil. Slyšet bylo koledy, půvabné divadýlko ukázalo, jak to bylo s narozením Ježíška a cestou tří králů za ním, děsiví čerti se pak stali vyhledávaným objektem fotoaparátů. Před samotným rozsvícením vánočního stromu je ale vystřídali andělé na chůdách, kteří rozdávali radost a smích. Krásný advent i svátky popřál všem přítomným starosta Frýdlantu Dan Ramzer i farář Vít Audy.

Pak už došlo na cestu Marie, Josefa, Ježíška a zvířat z živého betlému ke stromečku a po odpočítávání stovek lidí na náměstí k jeho samotnému rozsvícení. Letos je stromeček ozdoben novými ozdobami. Není proto divu, že nejednomu dítku i dospělému po jeho rozsvícení uteklo nevědomky z pusy užaslé “ach”.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest