Na masopustní veselí a do průvodu masek městem zve všechny děti i dospělé v pátek 17. února 2017 Mateřská škola z Jiráskovy ulice ve Frýdlantu. Průvod vyjde v 10.00 hodin od základní školy v Husově ulici a půjde směrem na náměstí před radnici. Tam pravděpodobně ve čtvrt na jedenáct propukne masopustní rej masek.

„Přijďte se na nás podívat, zazpívat si s námi a samozřejmě také ochutnat masopustní dobroty. Pokud máte chuť a nápad, vystrojte své děti i sebe staročeskými kostýmy a přidejte se k nám,“ zvou děti i učitelky z pořádající mateřské školy.

„V roce 2003 byla na MŠ Komenského obnovena tradice masopustního průvodu. Postupně k této akci byly přizvány i ostatní zdejší mateřské školy. Po uzavření MŠ Komenského jsme se rozhodli této pěkné a veselé akce ujmout a pokračovat v ní. Letos naše MŠ Jiráskova již tradičně  přizvala k masopustnímu reji všechny frýdlantské mateřské školy, 1. stupeň ZŠ Bělíkova a Základní školu speciální Frýdlant. Také jsme pozvali k účasti děti z okolních mateřských škol – MŠ Zvoneček z Hejnic a MŠ Nové Město pod Smrkem. Už se s dětmi také těšíme, jaké překvapení pro nás pan starosta tentokrát připraví,” říká vedoucí učitelka MŠ Jiráskova Jana Burgrová.

Úsilím organizátorů je tradici masopustu udržet a připomenout ji těm, kteří si ji pamatují z mladých let. „Budeme rádi, když se k nám připojí co nejvíce milovníků starých tradic a když se tímto zpestří život dětí i obyvatel v našem městě,“ přejí si organizátoři.

Více se dočtete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest