Devět setkání s občany na místech, která mají blízko svého domova, chystají na přelomu února a v březnu starosta Frýdlantu Dan Ramzer a místostarosta města Jiří Stodůlka. Chtějí při nich přímo od obyvatel v jednotlivých částech města slyšet, jaké cítí ve svém okolí nedostatky nebo jaké mají nápady na vylepšení místa, kde žijí.

První setkání se koná 27. února 2017 od 17.00 hodin v klubovně Baráčníků na Větrově.

Starosta i místostarosta města se o nápady a náměty obyvatel Frýdlantu zajímají dlouhodobě, každou první středu v měsíci mají na radnici takzvaně „dveře dokořán“. To znamená, že bez objednání přijmou ve svých kancelářích každého, kdo mezi 16.00 a 18.00 hodinou dorazí. „Ne každý ale má tu možnost dorazit a pro některé občany je navíc cesta na radnici daleká. Pokud nemají auto, může pro ně vzdálenost představovat problém. Rozhodli jsme se proto, že uspořádáme setkání s občany přímo v blízkosti jejich domova. Věřím, že jich lidé využijí a přijdou nám říct co je tíží, nebo naopak z čeho mají radost. Protože zpětná vazba a vědomí, že je naše práce městu prospěšná je to, co nás pohání,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Starosta i místostarosta budou odpovídat na dotazy týkající se fungování města, plánovaných i už probíhajících investic, údržby silnic i zeleně a dalších témat. „Řadu obyvatel trápí třeba jen maličkosti, jako je chybějící dopravní značka, zeleň, odpadkový koš nebo nevzhledný kousek městského pozemku v jejich okolí. I to může být podnět, se kterým přijdou na setkání s námi. Budeme jen rádi, když se o nedostatcích tímto způsobem dozvíme. Máme pak možnost je napravit a lidem tím život ve Frýdlantě zpříjemnit,“ doplnil místostarosta Jiří Stodůlka.

Na setkáních jsou vítány i nápady na zlepšení života v té které lokalitě. Z každého setkání vzejde zápis úkolů a podnětů, který bude zveřejněn na webových stránkách města. Obyvatelé tak budou moci zpětně zhodnotit, jak se je podařilo vyřešit a zrealizovat.

Setkání budou probíhat od 27. února do 27. března vždy v pondělí a ve středu od 17.00 hodin.

Plán setkání s občany – vždy od 17.00 hodin

27. února 2017
v klubovně Baráčníků na Větrově

1. března 2017
v motorestu v Albrechticích u Frýdlantu

6. března 2017
v klubovně Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Frýdlant v zahrádkářské kolonii
„Za nemocnicí“

8. března 2017
v prostorách rozhledny

13. března 2017 
v prostorách základní školy v Bělíkově ulici

15. března 2017
v klubovně Českého svazu chovatelů v Kodešově ulici

20. března 2017
v hasičské zbrojnici na Větrově

22. března 2017
v hasičské zbrojnici v centru města v Okružní ulici

27. března 2017
ve frýdlantském pivovaru

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest