Investičně nejatraktivnějším městem Libereckého kraje za rok 2016 byl ve středu 1. března 2017 vyhlášen Frýdlant. Ocenění získalo město v rámci výzkumu nazvaného Město pro byznys a během krajského zasedání Svazu měst a obcí České republiky si ho dnes v sídle Libereckého kraje převzal starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

“Výzkum Město pro byznys děláme už devátým rokem. Pokaždé vyhlašujeme v každém kraji tři místa, ve kterých se byznysu daří nejlépe. Letos ale k tomuto vyhlášení přibyla ještě jedna kategorie, kterou je kategorie Investičně atraktivní region Libereckého kraje. Vítěz je v ní jen jeden a je vyhlášen na základě trochu jiných hodnocení. Zatímco Město pro byznys je vyhlášeno na základě pevných dat, u nové kategorie tvoří tato data jen polovinu hodnocení. Druhá polovina je pak na porotě, složené ze zástupců z toho kterého kraje, konkrétně Hospodářské komory České republiky, agentury CzechInvest a Svazu měst a obcí České republiky,” říká zástupce projektu Město pro byznys Jakub Splavec.

Porota hodnotila především to, jak jsou města nakloněna novým investicím z hlediska podnikání, jak jsou na tom s podporou školství, technického vzdělávání, podporou rozvoje stávajících firem nebo jak diskutují s podnikateli, kteří už v regionu jsou. “V Libereckém kraji jsme se shodli na tom, že investičně nejatraktivnějším městem je v něm Frýdlant,” podotýká Jakub Splavec.

Pro starostu Frýdlantu Dana Ramzera je ocenění příjemným překvapením. “Potěšilo mě, že naši práci vidí a umí ocenit i tak erudovaná instituce, jakou je CzechInvest. Ještě radši bychom ale byli, kdyby potenciál našeho města viděl i stát a konečně k nám přivedl kapacitně dostačující silnici. Protože právě ona je limitujícím faktorem toho, aby se region začal více rozvíjet,” uzavřel.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest