V zahrádkářské kolonii “Za nemocnicí” se v pondělí 6. března 2017 sešli s obyvateli Frýdlantu starosta města Dan Ramzer a místostarosta Jiří Stodůlka. Šlo o třetí setkání s obyvateli v jejich domácím prostředí, další budou následovat. Na setkání dorazily na tři desítky občanů. 

“Zahrádkáři jsou tradičně velmi aktivní a nebojí se ptát, takže dotazů tentokrát padlo opravdu hodně. Nejvíce se lidé zajímali o rekonstrukci ulice Lužická, probírali jsme i potíže, které mají lidé na sídlišti U nemocnice. Například s neukázněnými řidiči, kteří parkují kde nemají, nebo s nádobami na odpady, které jsou neustále plné kvůli cizím lidem, kteří tam vozí auty odpad,” uvedl po jednání starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Přítomné informoval o připravované revitalizaci sídliště U Nemocnice, která by měla řadu problémů v této lokalitě vyřešit.
Obyvatelé se v klubovně Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Frýdlant zajímali také o stav komunikací a chodníků ve městě. “Upozorňovali nás na místa, kde chodníky chybí a vznikají tím pro chodce nebezpečné situace, nebo na místa, kde jsou například chodníky poškozené. Dostali jsme ale i pochvalu. Za kompletní rekonstrukci ulice Lužická a za další opravené silnice a chodníky ve městě,” podotkl místostarosta Jiří Stodůlka.

Dalšími tématy, které se řešily, byla městská zeleň, situace kolem zámeckého rybníku a zámeckého parku, návštěvníky setkání zajímal i postup prací v případě projektu “Od zámku Frýdlant k zámku Czocha”, který započal kácením takzvané kočárové aleje mezi Raspenavou a silnicí na Nové Město pod Smrkem. “Občany jsme také informovali o projektech, které město připravuje, jako je bikrossové hřiště nebo nová učebna přírodovědných předmětů ve škole. Probírali jsme i současný stav kolem nemocnice, zvýšené kamionové dopravy nebo dolu Turów,” doplnil starosta.

Podněty, ve kterých může vedení města obyvatelům pomoci, si starosta i místostarosta Frýdlantu zaznamenali a předají je příslušným pracovníkům úřadu k vyřešení.

Další setkání starosty a místostarosty s občany je naplánováno už na středu 8. března 2017. Tentokrát se uskuteční od 17.00 hodin v prostorách rozhledny.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest