Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Frýdlantsko vznikl v roce 2001 a má za sebou patnáct let společných projektů, jednání a rozhodování starostů všech osmnácti měst a obcí Frýdlantského výběžku.

Hlavním tématem spolupráce bylo zpočátku hospodaření s vodou a klíčovým společným projektem Frýdlantské vodárenské sdružení, které se transformovalo do Frýdlantské vodárenské společnosti, akciové společnosti vlastněné obcemi. Postupně se přidávala další témata, například obnova infrastruktury obcí po povodních, řešení situace frýdlantské nemocnice, problémy spojené s provozem povrchového uhelného lomu v Polsku, sociální situace nebo doprava.

Po patnácti letech přikračuje svazek ke změnám svého fungování. Podařilo se získat příspěvek z Operačního programu Zaměstnanost a díky němu vznikla v lednu 2017 kancelář svazku. Pracuje se na dokumentech, které umožní efektivnější procesy řízení svazku, ale také usnadní každodenní práci starostům. Projekt Frýdlantsko GO tak startuje novou etapu fungování svazku obcí. Viditelným projevem tohoto kroku je změna internetových stránek svazku obcí: místo dosavadní http://www.frydlantsko.cz/ bude svazek používat novou stránku http://www.dsofrydlantsko.cz/, kde bude umístěna úřední deska, oficiální dokumenty svazku, pozvánky na jednání a zprávy o společných projektech.

Tiskovou zprávu zpracovala a další informace k projektu Frýdlantsko GO ráda poskytne

Jitka Doubnerová (tel. 702062657, mail dsofrydlantsko@gmail.com)

Pin It on Pinterest