Nevšední zážitek připravila pro obyvatele Frýdlantu a své strávníky Školní jídelna Frýdlant na poslední květnový a první červnový den. Do svých prostor totiž právě na tyto dva dny pozvala kuchaře s michelinskou hvězdou Oldřicha Sahajdáka. Ten bude nejprve o svých kuchařských zkušenostech ve středu 31. května 2017 od 17.00 hodin v prostorách školní jídelny vyprávět, ve čtvrtek 1. června pak právě on uvaří hlavní pokrm pro strávníky školní jídelny. Jídlo se tak stane speciálním dárkem školní jídelny dětem k jejich Dni dětí. 

Oldřich Sahajdák má profesní zkušenosti z Německa, Itálie, Portugalska, Nového Zélandu i prestižních kuchařských kurzů Amerického kulinářského institutu. Je velkým zastáncem a propagátorem české kuchyně. Nyní je spolumajitelem a šéfkuchařem restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, které se už několik let daří udržet si michelinskou hvězdu.

„Věříme, že o vyprávění velmi zkušeného a zručného kuchaře bude mezi veřejností velký zájem. Žádáme proto všechny, kteří chtějí na besedu s ním přijít, aby si zarezervovali místo na telefonním čísle 733 251 977,“ říká ředitel Školní jídelny Frýdlant Ondřej Havlín, který setkání zorganizoval.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest