Nezbytná oprava kanalizace v Žitavské ulici a dostavba její další části ovlivní rekonstrukci silnice z Frýdlantu na Kunratice a hraniční přechod s Polskem. Práce na kanalizaci přitom do prací na obnově silnice III/03511 Frýdlant – Kunratice nebyly původně zahrnuty. Vynutil si je ale velmi špatný stav kanalizace ve spodní části úseku, který byl odhalen po odkrytí povrchu komunikace.

Obnovu silnice z Frýdlantu na hranice s Polskem v Kunraticích realizuje od začátku dubna v rámci projektu „OD ZÁMKU FRÝDLANT K ZÁMKU CZOCHA“ Krajská správa silnic Libereckého kraje. Neplánovaně ji teď prodlouží nezbytná oprava a dostavba kanalizace v Žitavské ulici, která začne zítra, v úterý 6. června 2017.

„Na to, že je zde kanalizace opravdu ve velmi špatném stavu, se přišlo až v průběhu prací. Situaci je nicméně potřeba řešit a tak jsme se s Krajskou správou silnic dohodli, že využijeme odkrytí povrchu komunikace, kanalizaci zrekonstruujeme a také protáhneme do míst, kde je potřebná a zatím tam chybí,“ vysvětluje ředitel Frýdlantské vodárenské společnosti, a.s., Ing. Petr Olyšar. Konkrétně budou práce na kanalizaci probíhat v úseku od kruhového objezdu po horizont kopce před areálem firmy TRW Automotive Czech s.r.o.

„Je zřejmé, že obnova a prodloužení kanalizace dobu rekonstrukce silnice protáhne. Nicméně v budoucnu umožní připojení se na kanalizaci všem objektům sousedícím s komunikací v daném úseku Žitavské ulice. Věřím, že řidiči budou mít trpělivost a zdržení pochopí,“ uzavírá Petr Olyšar. Práce na rekonstrukci silnice budou pokračovat prozatím na jiných místech komunikace.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest