První středu v měsíci se v poledne všude zkoušejí sirény, to nelze přeslechnout. Může to být i upozornění občanům Frýdlantu, že právě v tento den jsou na radnici Dveře dokořán. Jde o oblíbenou akci, kdy občané a návštěvníci Frýdlantu mohu bez objednání přednést starostovi Danu Ramzerovi (ODS) nebo místostarostovi Jiřímu Stodůlkovi (ODS) své postřehy, podněty, připomínky a nápady, které by mohly život ve Frýdlantě ještě více zlepšit.

„Spoluobčané si velmi všímají městské zeleně, trápí je přerostlé stromy, které spíše patří do lesa než mezi domy. V bytech je pak šero a vlhko, stromy příliš stíní. My se snažíme postupně tuto nevhodnou zeleň vyměnit za lepší, vždyť nabídka toho, co se dá zasadit, je nyní velmi pestrá a široká. Nebude to samozřejmě ale hned a všude,“ říká místostarosta Jiří Stodůlka, který má městskou zeleň ve své gesci.

Jiní občané zase vyhledali starostu Frýdlantu Dana Ramzera, který ví o každé investiční akci v našem městě. „I když udržujeme dopravní komunikace ve městě v pořádku, občas nám něco unikne. Je dobře, že jsou občané všímaví a upozorní nás třeba na chybějící dešťovou vpusť na Větrově, nebo na neposekané příkopy, nebo na havarijní stav povrchu podchodu pod železniční tratí. Všechny tyto záležitosti se snažíme s naším technickým oddělení operativně řešit,“ vysvětluje starosta Dan Ramzer.

Dveře dokořán také využili frýdlantští zahrádkáři, kteří oba pány pozvali na svou výstavu výpěstků a následně druhý den na další ročník Okurkiády. „Máme pro zahrádkáře připravené překvapení, které je jistě potěší, jen nevíme, jestli se nám podaří jej do Okurkiády utajit,“ šibalsky se usmívá místostarosta.

Další Dveře dokořán budou první středu v říjnu opět od 16 do 18 hodin.

Frýdlant 06/09/2017
Foto: mp

Pin It on Pinterest