Krása a působivost jizerskohorské krajiny je vyhlášená a patří k ní také neobyčejná nálada a atmosféra místních rašelinišť. Právě na jejich počest pořádá Společnost pro Jizerské hory, o.p.s. dne 9. 9. 2017 již pátý ročník akce Tajemná rašeliniště, na které zažijete rašeliniště ze všech stran. 

Celá akce se bude konat v osadě Jizerka, zejména v místním Ekocentru – č.p. 2. Po celý den budou probíhat zajímavé aktivity pro děti i dospělé: od centra osady k ekocentru povede interaktivní naučná stezka, v jejímž cíli si děti budou moct vyzkoušet další úkoly a hry a společně s rodiči něco vytvořit z přírodnin. V 10:30 a ve 13 hodin pak bude vyrážet od ekocentra odborník, který provede návštěvníky do míst v rašeliništích, kam se jen tak nedostanete.

„Na akci zveme širokou veřejnost a věříme, že pro každého, kdo na ni zavítá, bude přínosem a obohacením o nové informace a zážitky z míst, o kterých možná ani netušíme, jakým jsou pro nás pokladem.“ říká ředitelka Společnosti pro Jizerské hory, o.p.s. Kateřina Bednářová. „Myslím, že program je opravdu pestrý a každý si vybere. Chceme lidem ukázat, že máme na co být v Jizerkách pyšní a pomoci jim se na chvíli zastavit a vnímat přírodu trochu jinýma očima“ dodává.

Podrobnosti k akci naleznete na www.projizerky.cz.

Zdroj: Společnost pro Jizerské hory, o.p.s.

Pin It on Pinterest