LIBERECKO – V sobotu 21. října našel náhodný občan při procházce poblíž rybníka v Raspenavě munici. Jednalo se o dělostřeleckou minu z 2. světové války.

Krátce před pátou hodinou odpoledne oznámil na tísňovou linku 158 náhodný občan, že při procházce našel poblíž rybníka v Raspenavě předmět připomínající munici. Operační důstojník na místo neprodleně vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení v Hejnicích. Policisté zajistili místo nálezu proti vstupu nepovolaných osob a na místo si vyžádali policejního pyrotechnika. Přivolaný pyrotechnik z expozitury Teplice po shlédnutí předmětu konstatoval, že se jedná o dělostřeleckou minu ráže 82 z 2. světové války. Vzhledem k pokročilé době rozhodl o její likvidaci až následujícího dne v ranních hodinách. Místo bylo střeženo až do ranních hodin policejní hlídkou.

V neděli v ranních hodinách došlo ze strany policejního pyrotechnika k odborné likvidaci nalezené munice. Policisté nemuseli provádět žádnou evakuaci osob. Při likvidaci munice nedošlo k ohrožení zdraví ani majetku.

23. 10. 2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest