LIBERECKO – V pondělí 4. prosince ve večerních hodinách vyjížděli hasiči a policisté k požáru zahradní chatky v Novém Městě pod Smrkem.

V pondělí 4. prosince 2017 krátce po deváté hodině večer přijal operační důstojník na tísňové lince oznámení o požáru zahradní chatky v Novém Městě pod Smrkem. Na místo okamžitě vyjeli policejní hlídky z Nového Města pod Smrkem a Hejnic. Na místě již zasahovali profesionální hasiči Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje a několik jednotek dobrovolných hasičů – z Raspenavy, Ludvíkova pod Smrkem a Nového Města pod Smrkem. Na místě byl přítomen i vyšetřovatel požárů Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Hasičům se bohužel chatku již zachránit nepodařilo, tato “lehla” celá popelem. Při požáru nedošlo ke zranění žádných osob.

Dnešního dne probíhalo ohledání místa požářiště za přítomnosti policejního psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření a za přítomnosti kriminalistického technika a také vyšetřovatele hasičů. Ten na místě nevyloučil cizí zavinění. Policisté z obvodního oddělení Nové Město pod Smrkem v dané věci zahájili šetření k přečinu “poškození cizí věci” a nyní budou zjišťovat, co nebo kdo způsobil požár. Více jasno vnese do případu odborné vyjádření od hasičů.

5.12.2017
por.Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest