LIBERECKO – V polovině prosince loňského roku došlo v obci Habartice k požáru objektu, kde se uvnitř v tu dobu nacházel muž. 

V polovině prosince loňského roku došlo v dopoledních hodinách k požáru objektu bývalých toalet u domu  v obci Habartice. Jako první na místě zasahovala smíšená česko – polská hlídka Cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort a Policja Straze Graniczne Zgorzelec.

Poté, co hlídky dorazily na místo, zjistily, že došlo k zahoření u vstupu do objektu. Hlídky okamžitě začaly plameny hasit práškovým hasicím přístrojem, který měly ve služebním vozidle, kdy se jim požár podařilo částečně lokalizovat. Následně policisté vstoupili do objektu, kde nalezli muže, který byl omámený zplodinami hoření. Muže vytáhli z domu a posadili ho na čerstvý vzduch. Následně cestou Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Libereckého kraje přivolali na místo Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje, která muže ošetřila. Na místo dorazila také jednotka dobrovolných hasičů z Habartic a jednotka Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ze stanice Raspenava, která dohasila ohnisko požáru.

Objekt v uvedenou dobu obýval se souhlasem majitele 51letý muž bez domova, který v něm přespával. Muž si údajně rozdělal oheň v kovovém soudku, aby se zahřál, tento soudek po rozdělání ohně umístil hned před vstupní dveře domku. Následně došlo k zahoření věcí v blízkém okolí – kartony, dřevo, apod. a poté také i vnitřního prostoru domku.

Muž, který se nadýchal zplodin hoření, byl na místě zdravotníky ošetřen a poté bez zdravotních komplikací propuštěn.

Frýdlantští policisté věc zaevidovali jako přestupek na úseku požární ochrany dle zákona České národní rady o požární ochraně a následně jej oznámili Hasičskému záchrannému sboru Libereckého kraje.

Více fotografií najdete zde.

16.1. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest