CESTA SIRUPU …jak jsme ladily lahodný levandulový sirup

Už pátým měsícem na práci v Levandulovně nejsme sami – jsou s námi tři ženy (brzy Vám je všechny postupně představím), tvořící s námi s láskou a péčí produkty pro Vás. Zatím čekáme, až utichne vítr, až roztaje sníh na Smrku a zasadíme další stovky levandulí. Čas si krátíme laděním receptury na ten nejlepší domácí sirup pod frýdlantským sluncem. Právě levandulový sirup je totiž jedním z našich prvních produktů, které si budete moct už brzy zakoupit v našem e-shopu a po dlouhé zimě tak potěšit své chuťové pohárky čajem či limonádou vonícími teplým létem.

Levanduli nakládáme a necháváme vodu nasát její sílu a chuť, druhý den vaříme, ochutnáváme, stáčíme a tak pořád dokola. Je to alchymie, zkoušíme správný poměr vody, byliny i cukru. Vzorky uvařených sirupů jsme rozvážely do všech koutů Frýdlantského výběžku i za kopce Jizerských hor až do dalekého Liberce. Zkrátka všem známým i neznámým a dychtivě čekaly na jejich verdikt. Je nad frýdlanstké slunce jasné, že první várky nebyly dokonalé. Tu byla chuť levandule příliš intenzivní, tu zase sirup příliš kyselý. Až po uvaření několika desítek sirupů jsme objevily ty dva nejlepší, namíchané tak, že se po otevření sirupu rozvinula síla levandule v celé své kráse a po ochutnání nás zaplavila svěží vůně sirupu. Zbývalo už jen ve správných poměrech namíchat oba sirupy a spojit je v chuťově jedinečný a nejlahodnější sirup vítězný. A ten pro Vás máme odlitý do sklenic, lepíme etikety, ladíme e-shop a těšíme se, na Vaše objednávky.

Věříme totiž, že ten náš pravý recept už máme a těšíme se, až ho s námi ochutnáte. A těšíme se na jaro. Krásné pořád ještě zimní dny Vám přejí ženy z Levandulovny.

P.S.: Postupně Vám budeme představovat i naše další výrobky, s láskou a péčí vytvořené.

Adéla Roubíčková

www.levandulovna.cz

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest