Současná složitá epidemiologická situace ovlivnila i průběh letošního, již osmého ročníku soutěže výrobců marmelád JamParáda, kterou hostí v sobotu 7. listopadu Kunratice na Frýdlantsku. Namísto klasické společenské akce plné návštěvníků se soutěž uskuteční prostřednictvím videopřenosu.

„S ohledem na veškeré koronavirové dění kolem nás musíme pro letošek vypustit veřejnou ochutnávku všech vzorků, protože by bylo příliš komplikované zajistit podmínky, které by odpovídaly hygienickým nařízením,“ prohlásil starosta Kunratic Milan Götz.

JamParáda, kterou dlouhodobě podporuje Liberecký kraj, si za dobu své existence vydobyla významné místo na mapě regionálních kulturních a volnočasových akcí. Počty soutěžících i jejich vzorků jdou do tisíců. „Letošní rok je však na počty přihlášených trochu skoupější, což se popravdě není moc co divit. Lidi nemají moc náladu na soutěžení,“ prohlásil Milan Götz. 

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
485226324

Zdroj: Liberecký kraj

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest