Velikonoční jarmark / Višňová 2024

V letošním roce po prvním jarním úplňku vyšly svátky jara již na konec března. Počasí ukázalo svou hezkou tvář a tak se na nás při konání 2. ročníku Velikonočního jarmarku usmálo sluníčko. Přilákalo tím i spoustu návštěvníků nejen z našich devíti osad, ale i z blízkého okolí. Děkujeme za vaši účast a čas, který jste strávili na Naší návsi ve Višňové. V pátek 29. března 2024 ve 13 hodin bylo vše připraveno k oslavám velikonočních svátků.

Na přípravách se podíleli:

Členové kulturní komise, pracovníci Obecního úřadu – organizace, propagace, program, přípravy.

Veřejně prospěšní pracovníci pod vedením pana Petra Žáka a Václava Machka, kteří připravili prostranství, zajistili technické zázemí(podium, přívod elektřiny a vody, materiál k výzdobě, úklid).

SRPŠ – šikovné a kreativní ženy, které vyrobily a naaranžovaly výzdobu do altánu.

ZŠ Višňová a Inteligentní odpoledne – vystoupení žáků s velikonočním programem pod “taktovkou” paní učitelky Lenky Langové.

Tvořivé dílničky pro děti, kde se s pomocí paní učitelky Zdeny Zimové a Lucky Snášelové zdobily perníčky a s inspirací a radami paní ředitelky Adély Paříkové vyráběly velikonoční věnečky.

Malá školní tržnice s výrobky od našich dětí ze ZŠ, které nabízely a prodávaly zkušené seniorky Dana Soukupová, Irena Čáslavská a Hana Holečková.

Hasiči Višňová – zajištění posezení včetně zastřešení pro hosty a prodejce.

Bohaté občerstvení po celou dobu akce ( klobásy, hranolky, bramboráky, teplé a studené nápoje…).

Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant – prodej mazanců, jidášů, šátečků…

Kapela BG TRIO LIBEREC – blugrassová velmi milá a pohodová parta čtyřech hudebníků.

Prodejci :

Věci z peci – paní Soňa Růžičková, která nejenže vyrábí krásnou keramiku, ale měla připravena vajíčka k workshopu a naučila nás zdobit je voskem.

Skleněný šperk – paní Marcela Růžičková, která je místní sklářkou a umí kouzla s kahanem, měla připraven workshop a vytvořila ze skleněných komponentů kytičku, vážku nebo motýlka.

Domácí moučníky – paní Lenka Kutílková, napekla rolády, medovník, nádherně nazdobila perníkové kraslice a zvířátka.

Velikonoční dekorace – paní Pavlína Matoušková – Součková, která vyrábí krásné postavičky na téma podle ročního období a věnovala Obci Višňová “zaječí pár”, který zútulnil a oživil podium.

Paní Jandová – precizně ušité květiny, zvířátka atd., dřevěné zápichy a truhlíky.

Klubíkovky – místní skupina žen v čele paní Petrové, která originálně ozdobila vejce korálky a ubrouskovou metodou, upletla košíčky z ruliček.

Ponožky z Poustky – paní Sadilová, díky které nám bude “teplo na nohy”.

Paní Eva Vondrovská – Hauerová – tradiční ručně vyráběné proutěné košíky, šité tašky.

Paní Pavla Soukupová – ručně vyráběná mýdla s léčivými účinky.

Paní Sasová – společnost Celia, která se zabývá poradenstvím a osvětou pro celiaky, ochutnávka produktů.

Pomocníci:

Paní Lucie Mrklasová, která vymyslela a připravila Jarní naučnou stezku pro děti, která byla ozdobena veselými kulisami za Klubíkem.

Slečny Zuzka Erbanová jako jarní víla a Terezka Jindráková jako motýl, které rozdávaly odměny dětem za splnění úkolů po projití stezky.

Paní Iva Čejková a Kamila Poncová, které pečlivě zapisovaly soutěžní vajíčka do Soutěže o nejkreativnější vajíčko a pomáhaly se zdobením perníčků.

Pan Petr Mládek, který upletl několik desítek pomlázek, bez kterých by děti nemohly na koledu.

Paní Oldřiška Váchová, která upekla se svými vnoučaty perníčky a darovala je jako odměnu pro děti.

Pan Petr Bíma, který nám perfektně zdokumentoval letošní ročník a zastoupil našeho Obecního fotografa, kterému přejeme brzké uzdravení.

Pan Jan Mokrý “ministr pro srandu”, který celou akci bravurně moderoval!

Vítězové soutěže o nejkreativnější vajíčko, odměnou jim byly nádherné výrobky od místních žen Klubíkovek a velikonoční sladkosti

1. místo 
Maruška Závorková

2. místo 
Vojtíšek Lorenc

3. místo 
Terezka a Kristýnka Jindráková

Speciální cenu pana starosty, domácí perníkový dort se “zlatým vajíčkem” a velikonočním pohárem získala  Stelinka Hájková

Všem výhercům gratulujeme a děkujeme za účast všem, kteří se zapojili do soutěže! Cenou útěchy jim byly již zmiňované darované perníčky.

Vám všem obrovské poděkování za spolupráci, ochotu a navození příjemné atmosféry !!!!

Všem návštěvníkům děkujeme za podporu a budeme se těšit na shledanou na další akci. Ta nejbližší na Naší návsi je v sobotu 11.5.2024 “Sousedské grilování”

Za komisi pro kulturu, sport, spolky a SPOZ Irena Fejtková

Pro Obecní úřad Višňová nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.bima.cz

 

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest